FASHION Featured NEWS

DE HELE DAG RONDLOPEN IN JE SPORTKLEDING: ATHLEISURE IS HOT

december 14, 2016

Vraag ons bij TaT of we op de hoogte zijn van alle laatste hippe sportpakjes en trends op het gebied van active wear en ik kan je zeggen: was het maar waar, maar nee. Gelukkig is daar onze übersportieve redacteur Victoire Klaassen, die je met alle liefde bijpraat. 

Gênante vertoning

De tijd dat we fit werden in een versleten joggingbroek en de high-end versie daarvan niet meer betekende dan een roze pak met ‘Juicy Couture’ op onze billen (wat hébben we gespaard voor dat pak) is gelukkig voorbij. Sporten doen we al weer jaren in leggings met fijne prints en flatterende tops. Met de toenemende populariteit van een actieve levensstijl gaan we nog een stapje verder. Het is tijd om een nieuw tijdperk in te luiden: welcome to the age of Athleisure. Oftewel: de sportoutfit 2.0.

Wij vrouwen zoeken steeds vaker de balans tussen een succesvolle carrière, een goede relatie en een druk sociaal leven. Een actieve en gezonde levensstijl is daarbij essentieel en waar mogelijk doen we dat graag in stijl. In onze sportieve outfits vliegen we van koffieafspraak naar koffieafspraak, pakken we een sportles tussendoor en doen we onze dagelijkse boodschappen. Voor de street-meets-sportlook hoef je je allang niet meer te schamen. Zeker niet nu de modewereld deze niche heeft ontdekt en de keuze in active wear, excuses, Athleisure blijft groeien.Tati 1Zo gaan we ons in de zomer wagen aan veel wit, als ik Alexendra Ott van La Femme Projects mag geloven. Onlangs werd haar website met een knaller gelanceerd en natúúrlijk werden er tijdens het Love Your Bod event ook een paar grote sportrends besproken. We gaan komend jaar namelijk sneller voor een tikkeltje gewaagd tijdens die work out. Kijk maar even naar de nieuwe sportlijn van Doutzen Kroes voor Hunkemöller, behoorlijk gewaagd, cool en sexy, anderzijds misschien niet even geslaagd voor alle sporters. Verder gaan we steeds vaker voor tops die ook gewoon naar het werk aankunnen en – nú al mijn persoonlijke favorite – we kunnen ons gaan hullen in comfortabele en immer stijlvolle bodysuits.

Zelf ook in de ban van Athleisure? Om in te sporten, of gewoon, om er lekker mee op de bank te ploffen? Dan stel ik je graag even voor aan mijn favoriete active wear merken. Enne, er zitten genoeg outfits tussen die ook bij de familie aan het kerstdiner niet zou misstaan, trust me.

Sapopa
dolomiti

Sapopa bewijst weer dat Italiaanse mode voorloper is in stijl en verfijning. Dit jonge merk combineert vakmanschap en elegantie en probeert verder te kijken dan grote advertentie- en marketingcampagnes. Oprichter Piero Righetto praat met liefde en passie over hun ontwerpen en doet vervolgens ook vol enthousiasme mee aan een pittige work out ter ere van deze lancering. Een brand om in de gaten te houden met hun sierlijke kanten afwerkingen die nog tegen een stootje kunnen ook.

Lucas Hugh

Body Suits to die for! En dat is maar een deel van de prachtige collectie van dit – van origine uit Australië afkomstige – merk. De ontwerpen van oprichtster Ahnje Mules lijken immer de natuurlijke vormen van het vrouwelijke lijf te benadrukken. Daarbij zijn de stukken zo gesneden en de stoffen zo ontwikkeld, dat zij comfort en ondersteuning bieden tijdens jouw work out. Ook behoorlijk cool op een borrel of classy dansfeestje!

Tati Active Wear

Toegegeven, dit merk heeft een edge en de rock look moet je maar net liggen. Maar wát heb ik een zwak voor de campagne van nieuwkomer Tati Active Wear, die diversiteit en stoere vrouwen viert. Nog geen maand geleden ging de site van de Israëlische Tania online. En ik zeg het je: behoorlijk de moeite waard om daar even een kijkje op te nemen.

Schermafbeelding 2016-12-14 om 00.47.36 Over Victoire

Om te laten zien dat jij – ja jij! – óók je zelfvertrouwen naar een next level kunt trekken, is Victoire samen met haar Crossfit-vriendinnen het blog Chicks with Barbells begonnen en deelt ze haar verhalen sinds kort ook op Tête-à-Tête. “Natuurlijk hoef je niet zoals wij met gewichten te gaan smijten en aan het Crossfitten te gaan, maar ik wil je helpen een workout en lifestyle te vinden die echt bij je past. Stay tuned dus!”

Foto’s: Lucas Hugh

You Might Also Like