Featured FOOD TRAVEL

DE FIJNSTE HOTSPOTS IN ROTTERDAM VOLGENS EEN ECHTE LOCAL

februari 27, 2018

Rotterdam is de op één na grootste stad van Nederland, toch laten wij bij Tête-à-Tête de stad vaak links liggen (sorry Rotterdammers). Het is de hoogste tijd dat we verder kijken dan ons neusje lang is, want onze kersverse gastredacteur Babette Kleine Deters is helemaal thuis in de havenstad.  En met haar tips staat een weekendje Roffa binnenkort zelfs bij ons in de planning. Komen ze!

Guiliano

Guiliano is een lunchtent midden op de Meent. Wat kun je verwachten? De lekkerste luxe Italiaanse broodjes die je ooit gaat eten. Vooral het broodje carpaccio met truffelmayo is favoriet!

Meent 31A, 3011 JC Rotterdam

Brasserie Pierre

Op de hoek van de Pannekoekstraat (wat een naam, I know!) vind je Brasserie Pierre. De keuken blijft hier open tot sluit, ideaal als je van laat dineren houdt. Van maandag tot donderdag is er bij Pierre La Grande Bouffe waarbij je door de kaart kunt wandelen met kleine gerechten, alsof je in een zijstraatje van Parijs zit.

Pannekoekstraat 38 /A, 3011 LH Rotterdam

De IJssalon

De IJssalon is een begrip onder de Rotterdammers. Geloof me, je gaat kwijlen als je het Bastogne-ijs proeft (kan me niet voorstellen dat het aan mij ligt). Zelfs als het zonnetje nog niet heel warm is staan er rijen bij de deuren voor de warme wafels met ijs. De IJssalon heeft twee locaties in Rotterdam: op de Meent en in de Witte de Withstraat.

Meent 69-A, 3011 JD Rotterdam

Me Lief Bender

Me Lief Bender is het oudste café van Rotterdam. Hier komt jong en hip Rotterdam graag voor een wijntje of een speciaal biertje. Aan het eind van de avond zit je vaak met een man of tien onbekenden te ouwehoeren en regelmatig komen de bediendes er bij zitten met een wijntje. Het toppunt van Rotterdamse gezelligheid vind je hier.

Oude Binnenweg 134, 3012 JH Rotterdam

De Oude Haven

Als je ’s middags na het winkelen even een drankje gaat doen is de Oude Haven echt een aanrader. Het is voor toeristen misschien even zoeken, maar Google Maps is je vriend. Je zit hier aan het water met uitzicht op de Erasmusbrug, terwijl je midden in het centrum bent. Wijntje, bitterballetje, zonnetje: perfecto.

Het Kralingse Bos

Rotterdam kan best een hectische stad zijn. Als je nog tijd over hebt maar stiekem geen zin meer hebt in de drukte van de stad móet je naar het Kralingse Bos. Een enkele halte bij het centrum vandaan en je staat midden in het bos. Het Kralingse Bos grenst aan de Kralingse Plas, waar Rotterdammers graag even uitwaaien na een lange werkdag. Een stukje wandelen, de hertjes voeren in het hertenkamp en een lekkere kop warme choco (of wijn) drinken in één van de vele restaurants – het kan hier allemaal. Rotterdam is de moeite waard, echt waar. Zie ik je daar?

Over Babette

Onze nieuwste gastredacteur Babette is freelance journalist en wijn/pasta liefhebber.  Ze omschrijft zichzelf als verslinder van tijdschriften over mode/beauty/lifestyle, francophile en crazy cat lady. Ohja, ze komt uit ‘Rotterdammie’ natuurlijk. Volg Babette op Instagram: babettekd en blijf Tête-à-Tête volgen voor meer coole content van onze nieuwste aanwinst.

You Might Also Like