FASHION Featured Interview

DE CREATIES VAN DEZE VROUW GAAN DE WERELD OVER

augustus 23, 2016

Kijk even hoe lief deze tekeningen zijn. De creaties op Instagram toveren iedere dag een glimlach op onze gezichten. Maar wie schuilt er eigenlijk achter deze super vrolijke #SomeFlowerGirls?

Wij waren benieuwd en gingen op onderzoek uit. Wat blijkt? De illustraties worden stuk voor stuk gemaakt door één persoon: de 30-jarige Amerikaanse Meredith Wing van MooMooi. Ze is megadruk en woont aan de andere kant van de wereld (Australië), maar toen we haar eindelijk even te pakken kregen, vroegen wij haar gelijk het hemd van het lijf.

mooiWaar komt jouw passie voor illustreren en mode eigenlijk vandaan?

“Als klein meisje was ik altijd al vrouwen in mooie jurken aan het tekenen. Ik was obsessed door de stijl van het Victoriaanse tijdperk, de korsetten, het kant, de hoge neklijnen en de parasols in hun handen. Dit werd de inspiratie voor de dingen die ik tekende. Maar ook de oude Hollywood films die mijn vader keek waren een grote inspiratie. Actrices als Ginger Rogers en Lauren Becall waren net zo fascinerend. Toen ik ouder werd woonde ik voor mijn studie in New York City en Parijs, waar mijn interesse in mode groeide. Ik werkte voor designers, bij mode pr-bureaus en eigenlijk overal waar ik omringd kon worden door kledingmakers.”

Wat is het allercoolste wat je hebt kunnen doen voor je werk?

“Afreizen naar Coachella met Soho House in 2015 was amazing. Ik maakte illustraties op Coach tassen, Bazaar, BMW, Grey Goose en zag celebrities als Katy Perry, Rosie Huntington-Whiteley en vele anderen voorbij komen. Ik zeg het eerlijk: dat was zo spannend dat mijn pen wel een beetje aan het trillen was!”mooi4

Heb je een favoriete #SomeFlowerGirl?

“Pffff, dat is alsof je vraagt of iemand een lievelingskind heeft haha! Ik hou van mijn ‘Deauville’ girls, die Engelse rozen ‘dragen’ en wijn sippen. De plooien van de bloemen zijn zo stug maar de lijndikte oogt licht. Plus: het is een fijne herinnering. Iedere illustratie is heel erg persoonlijk voor mij.”

mooi3Wat is je grootste inspiratiebron?

“Ik vind het heel leuk om te kijken wat bloggers en andere smaakmakers posten op Instagram. Het blijft zo opwindend dat je met je telefoon toegang hebt tot een real time feed van de mooiste streetstyle. Als andere mensen enthousiast zijn over mode, word ik ook enthousiast en krijg ik zin om te illustreren. Dan denk ik: kon ik maar nóg sneller tekenen!”

Hoe belangrijk is social media voor jou?

“Op social media deel ik mijn werk, dus het is enorm belangrijk om aan een groot publiek te laten zien wat ik doe. Maar uiteraard is de tijd die je besteedt aan het illustreren en creëren belangrijker, want zonder content zou er voor mij geen reden zijn om die platforms te gebruiken.”

Welk advies zou je andere – opkomende – illustrators willen geven?

“Wees authentiek in wat je creëert want als jij echt enthousiast bent over wat je doet, zal dat te zien zijn. Op deze manier zul je ook op een oprechte manier met je publiek connecten. Dit geldt overigens voor alle mensen die een creatief vak hebben.”

Tot slot, wat is je ultieme doel – op werkgebied?

“Make as many people smile as humanly possible!”mooi2

Hoofdfoto: Marcy Castelgrande

You Might Also Like