BEAUTY Featured

6 TIPS VAN… DÉ YSL MAKE-UP ARTIST

november 22, 2015

Lloyd Simmonds (creative director van YSL beauty) is zo’n beetje de beroemdste make-up artist ter wereld. Dus toen hij een middagje in Nederland was, moesten wij daar natuurlijk bij zijn, dat snap je. Dit zijn dé tips van de make-up expert.

1: Pas je make-up aan als de seizoenen veranderen.
“Wat in de zomer voor je huid werkt, kan in de winter je huid juist enorm uitdrogen. Veel vrouwen maken de fout om het hele jaar door dezelfde opmaak-routine te behouden. Ik raad aan om elke twee maanden de producten die je gebruikt te evalueren. De winter komt eraan en dan heeft je huid veel te voortduren, vooral door verwarmingen. Het is echt essentieel om een goede moisturizer te gebruiken.”

2: Contouren is oké, maar wel met mate.
“Ik ben persoonlijke niet zo’n fan van de trend die nu hot is. Mensen zijn een klein beetje doorgeslagen. Als het echt vrijwel onzichtbaar is en je geen bruine lijnen op je gezicht ziet, kán het heel mooi zijn. Al zou ik het eigenlijk nooit aanraden voor overdag. In de avond kun je wat meer spelen met make-up en kan een subtiele contour wel mooi zijn.”

image(45)

Met the man himself: Llyod Simmonds

3: Gebruik de juiste foundationkleur.
“Ik kan dit niet vaak genoeg herhalen. Het is écht de meest voorkomende ‘make-up fout’ die ik tegenkom. Ik ben nu te kort in Nederland om typisch Nederlandse make-up fouten te spotten, maar foundation is iets waar veel vrouwen de mist in gaan. De reden: vrouwen kijken niet naar welke kleur ze zijn, maar welke kleur ze wíllen zijn. Foundation is daar niet voor gemaakt, kleur toevoegen doe je met blush en bronzer.”

4: Iedereen kan eyeliner aanbrengen, het is een kwestie van, oefenen, oefenen en oefenen.
“Een wattenstaafje met wat make-up remover is je beste vriend. Het lukt bijna nooit om het in één keer goed te doen, dus mijn tip voor beginners: Maak een lekkere dikke lijn en gebruik het wattenstaafje om de gewenste vorm te krijgen. Deze truc gebruiken wij regelmatig backstage!”

5: Neem ALTIJD een rode lippenstift mee in je tas.
“Het is dé snelste manier om je look van gewoontjes naar wauw om te toveren. Neem je tijd om je perfecte teint rode lippenstift te vinden en draag hem altijd bij je. Word je plotseling uitgenodigd voor een feestje en ben je niet voorbereid: rode lippenstift helpt je binnen no-time transformeren.”lip

6: Slapen met make-up is niet aan te raden. Maar als je écht niet anders kunt, maak dan op z’n minst alleen je gezicht schoon.
“Ogen en lippen een keer skippen, mag best. Mascara kan er zelfs op the day after er supergoed uitzien. We hebben allemaal wel eens zo’n nacht meegemaakt waar je gewoon niet meer kúnt en gelijk in slaap wil vallen. Maar probeer dan toch je huid altijd even schoon te maken.”

You Might Also Like