Featured FOOD

DE ALLERVREEMDSTE IJSSMAKEN – DIE ÉCHT BESTAAN

mei 17, 2016

Ik ben helemaal voor het opzoeken van grenzen als het gaat om culinair genot. Maar je kan ook te ver gaan…

Een tijdje geleden kreeg ik een ijsmachine, zo eentje waarmee je homemade icecream mee kunt maken. Omdat de zomer eraan komt dacht ik alvast te gaan oefenen, zodat ik straks – move over Elsa – een echte ijskoningin ben.

In mijn research naar lekkere en bijzondere smaken, kwam ik me toch eens een boel bizarre smaken tegen. Deze rare ijssmaken zijn zo weird, dat ik ze met je moét delen. Vind jij jezelf al avontuurlijk als je bij je favoriete sushitent je vreetfestijn afsluit met een bolletje groene thee en zwarte sesam ijs? Dan ben ik heel benieuwd of je deze smaken ook aandurft…

Cannabis
ijs6

Gespot in Valencia: Cannabis ijs. Het lijkt mij hartstikke smerig, maar het is een kwestie van tijd voordat deze smaak ook in Nederland verkocht zal worden. Aan stonede toeristen in Amsterdam dan. Ik zeg: gat in de markt!

Moedermelk

ijs5

Gat-ver-damme. Moedermelkijs bestáát echt. Bedacht door een Londense ijsfabrikant om de komst van de Royal Baby te vieren maar wegens succes ook in ijsshops te koop. En nee, het ijs wordt niet gemaakt van het melk van Kate Middleton. Maar wel van andere (hele rare) moeders.

Wijn

ijs4

Stop de persen! Er bestaat wijnijs op deze wereld. Deze slimme fabrikant gaat hiermee Ben & Jerry misschien wel van de troon stoten als ultieme comfort food. Vijf verschillende smaken, van Chardonnay tot Cabernet. Dit ijs bevat 5% alcohol en is al in Nederlandse supermarkten te koop.

Paracetamol

ijs3

Perfect voor als je een hangover hebt na teveel wijnijs: ijs gemaakt van pijnstillers. Dit ijs werd bedacht door het dochtertje van een Nederlandse ijsmaker, die het product gelijk tijdens carnaval op de markt bracht. Minpuntje: de Inspectiedienst voor de Gezondheidszorg heeft dit ijs inmiddels verboden.

Kaas

ijs7

Kun je niet kiezen tussen een dessert of een kaasplankje? Dan neem je het gewoon allebei! Ik ben een groot fan van kaas, maar deze laat ik even aan mij voorbij gaan als je het niet erg vindt…

Gekke toppings

ijs

Maar Big Gay Ice Cream zijn toch wel de échte queens (haha sorry) van de ijsgekte. Deze mannen flikkeren (nogmaals sorry) echt allerlei bizarre toppings op hun softijsjes. Wat dacht je van bijvoorbeeld curry kokosschaafsel (rechts) of gemalen wasabi-nootjes (links)?

Foto’s: Instagram

You Might Also Like