Featured NEWS TRAVEL

DE 7 ALLERGROOTSTE VLIEGTUIG-IRRITATIES

januari 7, 2016
vliegtuig

Ken je het fenomeen plane stranger? Het feit dat je totaal geen controle hebt over wie er naast je zit in het vliegtuig. Je zult maar naast de Aso, de Wiebelkont of de Hajar zitten (ja ik ben ook een type).  De zeven vervelendste plane strangers op een rij.

Reizen in het vliegtuig. Het uren op dezelfde plek zitten, het uitdrogen van je huid, het vieze ongezonde eten…laat ik het zo zeggen. Als er ooit teleportatie-reizen worden aangeboden, waardoor je het hele vliegproces kunt overslaan, ben ik de eerste die een ticket boekt.

Maar wat is misschien nog wel het spannends van zo’n vliegtuigreis? Het fenomeen ‘plane stranger‘. De onbekende persoon die bij je komt te zitten. Het Russische roulette spelletje dat ‘vliegtuig-placering’ heet, kan goed aflopen, maar ook een drama zijn. London City Airport vroeg passagiers naar de slechtste gewoontes van deze plane strangers. Die heb ik samengevat tot zeven vervelendste types. Bereid je voor op een (heel stom) feest der herkenning:

De Aso

Mensen die voor je zitten en hun stoel zo ver naar achter gooien dat je die persoon bijna op je schoot hebt zitten. Heel fijn hoor dat jij lekker languit wilt liggen, maar denk even aan de persoon achter je, wil je? De enige oplossing voor zo’n ‘aso’ in de stoel voor je, is zelf óók je stoel naar achter gooien om maar een beetje te kunnen ademen. En zo begint de ketting-der-aso’s. Met stip op nummero uno, dus!

De Aso

De personal space dief

Blijkbaar geven wij veel om onze personal space. Want op plek twee: Ellebogen vol over de armleuning leggen zonder rekening met jou te houden. Vooral als jij tussen twee armleuning-claimers zit. Dan heb jij dus helemaal geen leuning. Laat de ellebogen oorlog maar beginnen!

De lul

Ook passagiers die zich onbeschoft gedragen tegenover het cabinepersoneel, is een van de top-irritaties. Stel je maar eens voor, een passagier die aan de lopende band seksistische opmerkingen maakt. En die dan precies naast jou zit. Bah!

De shopper

De Kletskous

De Kletskous

In een vliegtuig te veel handbagage meenemen waardoor alle ruimte in de kastjes boven je zitplaatsen vol raken, ben je daar wel eens schuldig aan? Nou, gefeliciteerd. Dan sta jij op plek vier van grootste irritaties. Soms moeten andere passagiers hierdoor hun bagage inchecken. Not cool!

De kletskous

Mensen die zo ontzettend hard praten tegen hun vriendin/moeder/collega of met wie ze ook op reis zijn. Met ‘de kletskous’ naast je is een dutje doen mission impossible en zelf met koptelefoon je film kijken zit er niet bij. Zo is een vliegtuigrit eigenlijk net een bezoekje aan de bioscoop, waar je ook nooit weet welk type naast je komt te zitten.

 

4916601615_cc4455841d_b

De Hajar

De Hajar

Ja ja ik trek het boetekleed aan. Als geboren en getogen Amsterdammer heb ik van nature Altijd Haast. Dus zodra die vliegtuigdeuren na het landen eind-de-lijk open zijn móet ik er ook uit. Alle fatsoensnormen overboord gooien bij het uitstappen om maar als eerste in de rij voor de paspoorten te staan, staat op nummer zes. En dat doe ik ook, sorry.

De wiebelkont

Last but not least. Dit type gaat constant opstaan om spullen uit de overhead lockers te pakken. En te plassen. En weer iets terug te leggen. En om gewoon vervelend te doen. Natuurlijk zit de wiebelkont nóóit aan het gangpad. Ook is zijn/haar ‘plasschema’ niet helemaal synchroon met jou ‘slaapschema’ (lees: iedere keer als je je ogen sluit, wordt er op je schouders getikt).

Foto’s: Flickr.com

You Might Also Like