Featured FOOD TRAVEL

BRUNCHEN IN PARIJS? DEZE 5 TENTJES MÓET JE PROBEREN

oktober 18, 2016

Grote kans dan jouw Instagram feed de afgelopen weken overspoeld werd met foto’s van Parijs. De reden? Paris Fashion Week was totally happening. Uiteraard mochten de food pics niet ontbreken en dus werd er door menig fashion blogger volop gebruncht bij de hipste tentjes. Elise Mooijman zet haar lievelings op een rijtje.

1. HARDWARE SOCIÉTÉ

Reis je vanuit hartje Parijs richting Hardware Société, dan moet je wat over hebben voor een overheerlijke brunch. Dit knusse café bevindt zich namelijk naast de Sacre Couer en dat betekent trappen klimmen. Burn those calories! Een echte aanrader is de brioche met passievrucht, kiwi, custard en meringue. Mocht je binnenkort toevallig naar Australië gaan: in Melbourne is ook een Hardware Société.

Processed with VSCO with hb1 preset

Hardware Société, 10 Rue Lamarck, 75018 Paris, France

2. CAFÉ KITSUNÉ

Café Kitsuné is de vaste stek van een groot aantal fashion bloggers. Niet zo gek aangezien dit koffietentje uit Japan zich bevindt in de Jardin du Palais Royal, oftewel de binnentuin van het koninklijk paleis. De koffie is goed, de zoete broodjes gaan als een trein en de koekjes in de vorm van een vosje (kitsune betekent namelijk vos in het Japans) zijn… belachelijk duur. De echte reden dat Café Kitsuné op deze lijst staat? De sprookjesachtige locatie vormt een oase van rust in een stad waar je soms over de hoofden kunt lopen.

Processed with VSCO

Cafe Kitsune, 51 Galerie de Montpensier Paris, France

3. FRENCHIE TO GO

Verscholen in een klein zijstraatje vol bourgondische winkeltjes vind je Frenchie To Go. Brunchen met hotdogs en smoked pulled pork moet kunnen, toch? De locals vinden van wel, want dit piepkleine restaurantje zit dagelijks propvol. Grote bloggers zweren bij de lobster roll van Frenchie To Go, echter moet je voor dit broodje diep in de designer buidel tasten: het kost maar liefst 22 euro. Andere opties zijn gelukkig heel wat voordeliger, en ook super lekker.

Processed with VSCO

Frenchie To Go, 9 Rue du Nil, 75002 Paris, France

4. LADURÉE BONAPARTE

Een bezoek een Parijs is niet compleet zonder een macaron gegeten te hebben bij Ladurée. Cliché? Absoluut! Veel te duur? Dat ook. Maar eerlijk is eerlijk: de koffie van Ladurée Bonaparte (dus niet dé vestiging aan de Champs-Elysées) is wonderbaarlijk goed. Daarnaast lijkt het decor van dit restaurant regelrecht uit het koloniale tijdperk te stammen. Best leuk, nietwaar?

Ladurée Bonaparte, 21 Rue Bonaparte, 75006 Paris, France

5. BREAKFAST IN AMERICA

Als na een aantal dagen de croissants en de jus d’orange je de neus uitkomen, is ‘Breakfast in America’ een absolute aanrader. Zodra je deze geweldige diner binnenstapt heb je heel even het gevoel in New York of misschien wel Los Angeles te zijn, maar in Parijs? Absoluut niet. De pancakes zijn heerlijk fluffy, de bacon knapperig en de koffie is ‘bottomless’ (gratis refills!). En ze serveren hier ‘all day breakfast’. Do I need to say more?  

Processed with VSCO

Breakfast in America, 41 Rue des Jeuneurs Paris, France

Processed with VSCO

Over Elise Mooijman

Elise is blogger, crazy cat lady, freelance journalist, reisverslaafde en tot over haar oren verliefd op een Amerikaan die hele leuke plaatjes kan schieten. Lees meer op haar blog frommysuitcase.com of neem een kijkje op haar Instagram account

You Might Also Like