FASHION Featured NEWS

BACKSTAGE BIJ DE FINALE VAN HOLLANDS NEXT TOP MODEL

oktober 27, 2016

Stel je voor: bij een van de spannendste televisiefinales van het jaar, ben jij stylist van de presentatrice. Styliste Manon de Boer heeft deze toffe baan en mocht dinsdagavond bij de finale van Hollands Next Top Model de styling van Anouk Smulders verzorgen. Hoe de zenuwslopende avond verliep, deelt ze speciaal met TaT.

Na maanden shoots, traningen en drama werd dinsdagavond de winnares van Hollands Next Top Model 2016 bekend gemaakt. Akke Marije Marinus ging er met de titel vandoor, terwijl ik achter de schermen hard aan het werk was. Dit is alweer de vierde finale waarbij ik mijn lieve vriendin Anouk Smulders in een te gekke outfit mag steken.

Het stylen voor een liveshow vergt veel voorbereiding en aandacht en is iets wat me de afgelopen jaren toch wel regelmatig slapeloze nachten heeft opgeleverd. Staat het mooi op beeld? Is de sleep niet te lang zodat ze struikelt? Vinden de kijkers het wel mooi? Want is tijdens het EK iedereen voetbalcoach, tijdens de finale van HNTM is half Nederland opeens stylist! Gelukkig was daar topontwerper Edwin Oudshoorn die speciaal voor de liveshow een jurk wilde ontwerpen.

Normaal gesproken begint een ontwerper een aantal weken/maanden van tevoren met het schetsen van een jurk en het zoeken naar de juiste stof. Dit keer ging het iets anders. Met nog maar 3 weken te gaan, planden we een afspraak in de salon van Edwin waar hij ons samen met zijn partner Alex ontving voor een brainstorm en eerste fitting.

TAT2

De prachtige salon van Edwin Oudshoorn in Amsterdam.

TAT5

Daar issie dan: Edwin Oudshoorn licht de speciaal ontworpen jurk toe.

TAT9

De jurk tijdens de 2e en laatste doorpas. He-le-maal perfect!

TAT10

Naast het uitzoeken van de jurk is het vinden van de juiste accessoires heel erg belangrijk. Op de dag van de finale ging ik langs bij Natasja van Tirisi om een mooie set juwelen uit te zoeken voor Anouk.

Dan is het tijd voor haar en make up. Nog maar een paar uurtjes en dan begint de show!

Na het uitzoeken van de juwelen snelde ik naar de studio om daar de jurk van Anouk te testen op beeld. In de kleedkamer werd er nog de laatste hand aan de jurk gelegd. Ondertussen zit Anouk bij visagiste Selke.

TAT12

Tijdens de repetitie kwam RTL Boulevard langs. Nog maar een paar uurtjes en dan begint de show!

TAT16

En dan zit het er alweer op. Akke Marije, gefeliciteerd! Anouk en Rick Brandsteder poseren backstage nog even voor mijn camera.

TAT20

En dan is het tijd om te ontspannen. Natuurlijk kon ik niet weg zonder even op de foto te gaan met dé HNTM kaartjes. Kan nu al niet wachten op volgend jaar!

Foto: RTL

You Might Also Like