BEAUTY Featured NEWS

ALLE VRAGEN OVER HAIREXTENSIONS BEANTWOORD DOOR EEN PRO

juli 5, 2016
hair

Hairextensions: sommigen zweren erbij, terwijl anderen er de bibbers van krijgen. Want ís het slecht voor je haar? En hoe verzorg je het? We vragen het aan een expert op dit gebied: Roos van Binsbergen, oprichtster van de Beauty by Roos salons.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen Roos, krijg je er nou haarschade van, ofSchermafbeelding 2016-06-30 om 5.11.28 PM niet?

“Alles dat je met je haar doet, is slecht voor het haar. Zelfs wassen en föhnen is slecht, nat haar kammen is zelfs desastreus voor het haar. Hairextensions zijn niet schadelijker voor je haar dan stylen met een stijltang of permanenten en al lang niet zo schadelijk als blonderen. Mits de extensions professioneel gezet zijn en weer op tijd en kundig verwijderd worden. Haarschade kan alleen ontstaan wanneer te lang doorgelopen wordt met de extensions of wanneer deze onprofessioneel zijn geplaatst of verwijderd.”

En wat is volgens jou de állergrootste fout die mensen maken met hairextensions?

“Het gebruik van slechte kwaliteit extensions is helaas nog steeds een veelgemaakte fout. Synthetisch haar is bijvoorbeeld een dráma. Daarom gebruiken wij extensions die gemaakt zijn van menselijk haar, het voordeel hiervan is dat het beter aansluit en meebeweegt met je eigen haar. Daarnaast kun je deze extentions stylen, kleuren en goed verzorgen. Wij gebruiken extensions van verschillende merken die allerlei structuren aanbieden. Zo hebben we voor elk haartype de juiste extensions.”

Hoe verzorg je hairextensions goed? Onze angst is toch altijd dat het er onnatuurlijk uit gaat zien…

“Goede verzorging van je hairextensions is inderdaad ontzettend belangrijk. Extensions zijn eigenlijk afgeschoren haren die zijn ontkleurd en vervolgens opnieuw zijn gekleurd. Daarom hebben de extensions extra voeding nodig, ook omdat extensions geen voeding vanuit de talgklieren krijgenMet de juiste verzorging blijven je hairextensions langer mooi en heb je er langer plezier vanZorg er daarom ook voor dat je goede voorlichting krijgt van je kapper.”

cherylWelke producten gebruik je hier bijvoorbeeld zelf voor?

“Voor het behoud van de aanhechting is het belangrijk dat de extensions met de juiste shampoo en conditioner verzorgd worden. In onze salons gebruiken we de producten van Hairloxx Professional, zij hebben meerdere lijnen speciaal ontwikkeld voor haar met hairextensions. En dat onderhoud valt trouwens wel mee hoor: tweemaal daags goed borstelen, niet met nat haar gaan slapen om klitten te voorkomen en verzorgen met de juiste producten is voldoende.”

Waar komt jouw passie voor hairextensions vandaan?

“Ik heb zelf erg dun haar, op mijn zestiende kreeg ik voor het eerst hairextensions en eigenlijk ben ik daarna nooit meer gestopt. Doordat ik zelf ervaringsdeskundige ben, weet ik wat extensions voor iemand kunnen betekenen. Je haren zijn zo belangrijk voor je zelfvertrouwen. Het hebben van weinig of dun haar, kan enorme onzekerheden met zich mee brengen. Extensions zijn dus ook lang niet altijd een luxe product.”

Schermafbeelding 2016-06-30 om 5.17.05 PMInmiddels heb je al 6 vestigingen op je naam staan en een enorm groot team achter je. Wat is het succes achter jouw onderneming, denk je?

“Hard werken, daar begint het mee. En uiteraard kwalitatief goed werk leveren. Om te groeien moet je ook dúrven groeien. Natuurlijk is het eng en spannend, maar als je geen risico durft te nemen kom je ook niet verder. Ik heb een sterk team achter me staan, dit is een goed uitgangspunt om het bedrijf te kunnen laten groeien.”

Wat is het moeilijkste aan je baan? 

“Omdat het om mijn eigen bedrijf gaat, stopt het nooit. Ik ben er altijd mee bezig, zelfs op vakantie. Mijn werk is ook mijn passie, dus dat maakt dat ik het met zo veel plezier doe. Maar je kunt je werk niet even uitzetten.”

Hoe zou je jezelf als werkgeefster omschrijven?

“Veeleisend, maar wel reëel. Social. Betrokken. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om de medewerkers te betrekken bij het bedrijf. Zo starten we binnenkort met onze eigen online real life serie. Onze eerste aflevering komt woensdag 6 juli online op onze website.”

Beauty-by_Roos_Hairextensions_salon_Rotterdam8Wie zou je graag nog eens in de stoel voor je willen hebben en waarom? 

“Máxima. (ik hoop dat ze dit ooit leest, haha). Niet omdat ze slecht haar heeft, integendeel haar kapsel ziet er altijd piekfijn uit. Het lijkt me een heel fijn mens om in de stoel te hebben. Daarnaast weet ik dat ze gebruik maakt van haarstukjes, dus ik zou haar graag een keer haar haren willen doen.”

Tot slot: wat is jouw beste advies voor vrouwen die een eigen zaak willen starten? 

“Gewoon beginnen en durf de stap te nemen! Zorg voor een goed plan en een goede business case, daar begint alles mee. Vraag advies van anderen, maar vertrouw ook op je eigen gevoel en je eigen kunnen. Uiteindelijk moet jij het doen en er helemaal achter staan. Als jij er in gelooft, moet je er vol voor gaan.”

You Might Also Like