BEAUTY Featured Interview

AL JE NAGELLAK-DILLEMA’S OPGELOST DOOR EEN ÉCHTE KENNER

september 6, 2016

Als Nederland zou beschikken over één nagelguru, dan zou dat Anja zijn. De directrice van nagelverzorging merk OPI weet alles maar dan ook álles over nagels. Tijd om al onze prangende vragen over handverzorging op haar los te laten. Anja, take it away!

De allerbeste tip om goed je nagels te lakken?
“Ikzelf vind het altijd belangrijk om mijn nagels niet direct op een glad ondervlak te lakken, zoals bijvoorbeeld een tafel. Dan pak je namelijk net die laatste millimeter tijdens het lakken niet mooi mee, omdat je bang bent de tafel te raken. Leg je hand bijvoorbeeld op een tissuedoosje, dan kun je ook heel mooi het topje van je nagel helemaal meepakken. Als je die goed lakt, blijft je nagellak beter zitten ook.”

anja Je nagels buiten lakken is niet zo’n goed idee, toch?
“Oeh nee, dat kan echt niet. Dan krijg je heel snel last van stroperige nagellak met belletjes en draden, en dat droogt ook minder mooi op. Als je op vakantie je nagels wilt lakken gewoon op de hotelkamer doen dus! Daarna kun je wel weer direct de zon in om ze te laten drogen.”

Dat je nagellak langer goed blijft als je het in de koelkast bewaart, is dat nou een fabel of niet?
“Absoluut een fabel. Het is helemaal niet gewenst om nagellak in de koelkast te bewaren. Je kunt de flesjes het beste gewoon op een normale, droge plek bewaren. Bijvoorbeeld in een kastje op je slaapkamer.”

Hoe houd je je flesjes extra lang mooi en goed vloeibaar?
“Het belangrijk dat je met de nodige regelmaat de halsjes van de flesjes schoonmaakt. Dan blijven de flesjes 100 procent afgesloten en komt er echt geen lucht bij. Je kunt er natuurlijk ook altijd een beetje nagellakverdunner bij doen, maar als je regelmatig schoonmaakt heb je veel langer plezier van je producten.”

Kan nagellak ook bederven?
“Nee, nagellak bederft in principe nooit. Al staat er natuurlijk wel een houdbaarheidsdatum op, maar dat is meer omdat dat wettelijk verplicht is. Ook als je nagellak er een beetje verkleurd uitziet, is het nog steeds bruikbaar.”

Hoe kan het dat sommige mensen gele nagels hebben?
“Als een nagel heel stevig is, dan heeft ‘ie sowieso een hele andere kleur. Zie het als een gebit: de ene persoon heeft van nature witte tanden, de ander wat minder. Daarnaast is het belangrijk om altijd een basecoat te gebruiken. Doe je dat niet, dan kunnen je nagels eerder een gele kleur krijgen. Ook als je je nagels ‘verkeerd’ schoonmaakt trouwens, door bijvoorbeeld met 100 procent acceton je lak eraf te halen. Zo zonde, gewoon niet doen!” Schermafbeelding 2016-07-23 om 12.50.30

Wat is dé tip om zolang mogelijk je nagellak erop te laten zitten?
“Ik denk dat onze Gel Color dan de perfecte oplossing is. Dat is echt een nagelbehandeling die in de salon gebeurt, en die blijft ontzettend lang zitten.”

En wat is de grootste fout die mensen maken met nagellak?
Dat er veel te dik gelakt wordt. Dat is iets wat veel mensen nog steeds niet lijken te begrijpen. Oogschaduw opdoen bouw je toch ook langzamaan op? Maar met nagellak wil de consument dat niet. Het moet huppatee in één keer dekken. Maar dat kan gewoon niet. Je hebt altijd twee dunne laagjes nodig om te gewenste kleur en effect te krijgen.”

Op weg naar mooie nagelriemen in drie stappen

Stap 1:
“Je nagelriemen mag je nooit maar dan ook NOOIT knippen. Die nagelriemen zitten er écht om een reden. Hier begint de groei van je nagel en de nagelriem beschermt dat er geen vuil in je nagel komt. Je moet het onderhouden, zeker, maar wegknippen is niet de oplossing. Dat kan zelfs naar gaan ontsteken.”Schermafbeelding 2016-08-13 om 18.13.07

Stap 2:
“Gebruik producten die ervoor gemaakt zijn om de nagelriem zacht te houden. Ga geen babyolie gebruiken, maar gebruik een nagelriemolie, of nagelriemcrème. Je wast je haren toch ook niet met een body wash?”

Stap 3:
“Zorg dat je nagelriemen los blijven zitten. Doet dat relaxt. Ga niet met een scherp voorwerp die dingen naar achter zitten drukken. Probeer ze bijvoorbeeld na het handen wassen met een handdoek een beetje naar achter drukken. Kijk eerst bij een professionals hoe je dat goed doet.”

You Might Also Like