Featured FOOD

ACHTER DE SCHERMEN BIJ: RECEPTEN FILMEN VOOR LINDA.TV

januari 23, 2016

Voor LINDA.tv mocht ik gezonde receptjes bedenken, uitwerken, koken en opnemen. Deze filmpjes zijn gebundeld onder de naam ‘100 Heerlijke Calorieën’ en iedere zaterdag verschijnt er een lekker snackidee van mijn hand in de populaire app. Hoe de opnames verliepen lees je hier. 

Toen ik een aantal maanden geleden werd gevraagd om voor – het toen nog niet gelanceerde – LINDA.tv korte receptenfilmpjes wilde opnemen zei ik gelijk volmondig: ja. Korte filmpjes: leuk. Eigen recepten bedenken: leuk. Zelf bereiden: leuk. Met alleen mijn handen in beeld: uhmmm, yikes. Ik heb namelijk hele kleine handen. Met nog kleinere vingertjes. De ene vindt het creepy, de ander elegant. Ik vind het vooral soms vervelend. Voorbeeld: mijn trouwring is in de allerkleinste vrouwenmaat die er bestaat. Kleiner maken ze ze niet, want trouwen met een vijf-jarige is niet toegestaan. Dus, mijn trouwring is eigenlijk nét te groot.

IMG_4845Geen Jamie Olivier

Het was pas nadat alles akkoord was dat ik begon te denken dat het toch best wel eng is, zo’n camera op je handen gericht, die alles opneemt wat je doet. Ik kan aardig koken, maar mijn kniveskills zijn niet echt bepaald van het niveau Jamie Olivier. En een hele filmdag stilleggen omdat ik weer eens mijzelf in mijn vingers heb gesneden, daar zat het überprofessionele productiebedrijf ook niet op te wachten.

Het is niet eens zo dat ik zo wanhopig slecht ben. Ik kan gewoon niet zo goed functioneren als er iemand over mijn schouder meekijkt. Ken je dat? Dat een collega of leraar naast je staat te kijken als jij iets typt en je opeens niet meer weet hoe een toetsenbord werkt. Ik ben daar heel gevoelig voor, laat staan als er zo’n vijf man en meerdere camera’s elke beweging in de gaten houden. Maar goed, een boel recepten bedenken waar helemaal géén messen aan te pas kwamen was geen optie. Dus moest ik ervoor gaan.

Gerechten om op te eten

Op wat gebibber in de eerste scène na, ging het allemaal hartstikke smooth. Ik denk dat niemand zelfs heeft gemerkt dat ik het spannend vond (totdat ze dit lezen dan). Uiteindelijk voelde ik mij, in het prachtige appartement waar de ‘keukenstudio’ werd gebouwd, helemaal op mijn gemak. De draaidagen voor dit soort projecten zijn lang en vermoeiend. Maar het geeft ook zoveel voldoening. Bovendien hielp het feit dat na elk recept opgenomen te hebben we even pauzeerden om het ook even lekker op te eten. Wat zou ik graag bij 24Kitchen willen werken – so much food everywhere!lindaaNu, maanden na de eerste draaidag kunnen mensen eindelijk het resultaat zien. Inclusief ikzelf. Natuurlijk was ik er zelf bij, maar het is echt anders om de filmpjes helemaal prachtig gemonteerd, mooi muziekje eronder te zien. Hulde, Tuvalu media! Wat een topervaring.

De derde aflevering komt zaterdag online in de LINDA.tv app en nog niemand heeft in de voorgaande afleveringen een comments iets gezegd over mijn handjes of mijn snijtechnieken. Prima! Bekijk hier de eerste twee afleveringen: Chiapudding en Courgettepasta.

You Might Also Like