Featured NEWS

ACHT MANIEREN OM DE HERFST TE OMARMEN

oktober 14, 2016

Voor iedereen die halverwege de zomer al herfstkriebels begon te krijgen, is het eindelijk zover: hallo herfst! Kost het omschakelen je nog een beetje moeite? Er zijn genoeg dingen die je kunt doen om binnen no-time in de herfststemming te komen. Check de onderstaande 8 tips en omarm het seizoen!

1.    Knus, knusser knust

In de herfst kun je ongegeneerd toegeven aan je (lichte) hibernatie drang. Lees: op de bank de boekenwurm uithangen met een kop thee, kaarsjes branden, investeren in een super zachte ochtendjas en veel dekens op standby hebben.apples

2.    Ga de natuur in

De herfst geeft je een excuus om appels te gaan plukken in een boomgaard, zoals Taylor Swift en Jake Gyllenhall deden op één van hun eerste dates. Ook op het programma: een herfstwandeling maken waar je mooie foto’s en inspiratie voor een leuk herfstboeket aan overhoudt.

3.    Bak de sterren..eh.. bladeren van de bomen

Iedere herfst raakt het hele Verenigd Koninkrijk verslingerd aan de Britse versie van Heel Holland Bakt – The Great British Bake Off. De boodschap? Dat het helemaal geen slecht idee is om in je warme keuken kruidige herfstbaksels in elkaar te zetten. Aan jou de keuze of je je laat inspireren door Rens Kroes of Miljuschka Witzenhausen.

4.    Shop het seizoen

Ter compensatie van het koude weer brengt de herfst spannende mode en make-up opties, dus dat betekent winkelen! Nodig: een statement winterjas, nieuwe laarzen, auberginekleurige lippenstift en donkere nagellak.

autumn 55.    Go local

Seizoensgroenten- en fruit eten is goed voor jou (want meer vitaminen) én het milieu. Bovendien is het herfstaanbod hartstikke lekker: pompoen, appels, wilde paddenstoelen, boerenkool, rode bieten, aubergines en stoofperen zijn allemaal heerlijke opties.

6.    Markeer de herfst met pumpkin spice

De herfst begint pas echt nadat je pumpkin spice weer hebt geïntroduceerd in je leven. Dit kan in de vorm zijn van een Pumpkin Spice Latte, geurkaars of bodylotion (het bestaat, echt).

7.    Geniet van de ochtend

In plaats van te klagen over één uur minder daglicht, kun je het ook omdraaien en genieten van het extra uur dat je ’s ochtends wint. Extra me-time in de ochtend geeft je een boost die de rest van de dag merkbaar is, dus resultaat gegarandeerd. Wikkel jezelf in een extra warme sjaal en geniet op het balkon van je eerste kop koffie of thee, mediteer, kijk een paar feelgood Youtube filmpjes of doe iets anders waar je blij van wordt.

8.    Plan een reis

Naar een nóg kouder land, zoals Zweden, Denemarken of Noorwegen. Omdat deze landen gespecialiseerd zijn in dealen met de kou, hebben ze van gezelligheid (hygge in het Deens) hun levensmotto gemaakt. In Duitsland vind je als het bijna december is hele bijzondere kerstmarkten en de prachtige kerstverlichting in Londen is natuurlijk ook geen straf.

Tekst: Eugenia Melissen Ferrer

You Might Also Like