BEAUTY Featured

9 VRAGEN AAN BEAUTY EXPERT MIRJAM VAN WIGGEN

juli 10, 2016
Beauty

Mirjam is al ruim acht jaar in de weer met poeders en kwasten, won de derde prijs bij Hollands Best Make-up Artist en voor het Tête-à-Tête lanceringsfeest voorzag ze ons ook van een fijne glow. Hoogste tijd voor een gesprekje!

Mirjam, wat ligt er op jouw badkamerplankje?
“Op zich ben ik nog best bescheiden (denk ik): foundation, concealer, mascara en wenkbrauwpoeder. Die producten gebruik ik in ieder geval iedere dag als basis. Bijna alles bij mij is van het merk Oriflame, echt een goed, relatief goedkoop merk voor de particulier. Dankzij dat merk ben ik ook begonnen met visagie.”

Hoelang ben je ’s ochtends bezig met je make-up?
“Ik denk een minuut of tien. Het kán ook in vijf minuten, maar dan is het wel erg minimalistisch.”

Wat is de grootste make-up fout die vrouwen maken?
“Het masker-effect: een te donkere foundation gebruiken die niet goed in de hals aangebracht is. Dat kan echt niet! Verder tsja, wat is fout? Ik houd zelf niet zo van die hele strakke wenkbrauwen, maar dat wil niet zeggen dat het fout is.”

kiki en mirjam

Kiki en Mirjam tijdens een beautyshoot

En welke blunder heb je ooit zelf gemaakt waar je nu om kan giéren?
“Een bronzingpoeder gebruiken tijdens een proefmake-up aan het begin van de avond. Ik was lekker aan het poederen en zei: ‘kom we gaan het even in het daglicht bekijken…’ Je voelt het al aankomen, poepiebruin en glimmend natuurlijk. Niet zo’n goed idee haha.”

Wat is de mooiste herinnering aan je werk?
“Absoluut de 3e prijs winnen bij Hollands Best Make-up Artist! Wat een geweldig gevoel was dat. Een kroon op mijn werk. Als ik het er over heb, weet ik precies weer hoe het voelde.”

Welke make-up trend is op dit moment hotter dan hot?
“Matte lipsticks zie je o-ver-al terugkomen. En ‘strobing’.

Ehm, strobing?
Dat is eigenlijk het tegenovergestelde van contouring, wat Kim Kardashian altijd promoot. In plaats van donkere lijnen in het gezicht aan te brengen zodat het gezicht meer diepte krijgt, breng je bij strobing alleen maar highlights aan. Het voordeel hiervan is, is dat je gezicht er frisser en jeugdiger uitziet.”

Tot slot, wie zou je ooit nog eens aan je beautytafel willen zien?
“P!nk. Ik vind dat echt een stoere chick, die er toch ook heel vrouwelijk uitziet en gewoon haar zelf blijft. Naar mijn weten is alles aan haar nog puur natuur. I like that!

Interesse in het werk van Mirjam? Bezoek hier haar website en Facebookpagina.

Schermafbeelding 2016-07-10 om 12.33.29 PMHoofdfoto: lionessmagazine.com
Portretten: Rob van de Vlierd

You Might Also Like