BEAUTY Featured FOOD

6 TIPS OM MEER WATER TE DRINKEN PER DAG

mei 24, 2017

Het is hét geheim van de grootste topmodellen. Wil je een stralende huid? Dan drink je water, minimaal 2 liter per dag. Maar kom je aan de aanbevolen hoeveelheid per dag? Voor iedereen die wat hulp kan gebruiken een paar belangrijke tips en tricks.

kikiWeet wat je drinkt

Voordat je waterdrinker extraordinair gaat worden is het goed om te weten wát je drinkt en aanschaft. Wat bijvoorbeeld het verschil is tussen kraan- bron- en mineraalwater? Eigenlijk kun je water indelen in twee categorieën. Zo heb je water dat van nature zuiver en geschikt is om te drinken. En water dat chemisch behandeld moet worden om er drinkwater van te maken, zoals kraanwater. Het van nature zuivere water uit de ondergrond kan worden verdeeld in bronwater en natuurlijk mineraalwater. Bronwater kan uit verschillende natuurlijke bronnen komen, en er worden geen eisen gesteld aan een constante samenstelling. Natuurlijk mineraalwater dient gebotteld te worden aan de bron. De bron moet op de verpakking staan. De samenstelling, temperatuur en kwaliteit moeten constant zijn. Onder andere het watermerk Chaudfontaine behoort tot die laatste categorie. The more you know…

Drink water bij je maaltijden

Maak er een gewoonte van een glas water te drinken bij het ontbijt, lunch en diner. Zorg bijvoorbeeld dat je altijd een grote fles (bruis)water in de koelkast hebt staan. Lekker verfrissend.

Vind iets dat je ook daadwerkelijk lekker vindt

Met tegenzin je waterflesje meezeulen, daar wordt niemand blij van. Struggle je om ‘gewoon’ water te drinken? Wissel af met een bruiswatertje, die tegenwoordig ook nog eens met natuurlijke smaken verkrijgbaar zijn. Zoals Chaudfontaine Fusion in de smaken Pompelmoes & Cranberry, Citroen of de nieuwe smaken: Limoen & Munt en Framboos & Limoen. Yum!

waterrr
Leer over waar je water vandaan komt

Water echt leren waarderen, kan je drinkplezier verhogen. Wist je bijvoorbeeld dat natuurlijk mineraalwater altijd uit dezelfde natuurlijke bron komt, zoals in het plaatsje Chaudfontaine, net over de grens in de Belgische Ardennen. De naam van de bron is erkend en dat waarborgt een constante kwaliteit. Natuurlijk mineraalwater wordt direct in flessen gebotteld zonder behandeling als het uit de grond wordt gehaald. Door haar duurzaam watermanagement en zorgvuldige bescherming van de bron zorgt Chaudfontaine voor haar omgeving. Bovendien zal Chaudfontaine dit jaar Natuurmonumenten steunen om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij het beleven en beschermen van de natuur. Het initiatief ‘Puur Natuur Projecten‘ van Chaudfontaine vraagt aandacht voor verschillende projecten van Natuurmonumenten: van wandel-, fiets – en kanoroutes door natuurgebieden tot een project om weidevogels te beschermen. Liefde voor de natuur!

Gebruik een rietje

Klinkt gek, maar uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat wij sneller én meer drinken als we een rietje gebruiken. Tis het proberen waard!

Zoek technologische hulp

If all else fails… Er bestaan tegenwoordig een aantal gratis apps – zoals Waterlogged – die je helpen je waterintake te monitoren. Je kunt zelfs een notificatie instellen wanneer het weer tijd om een glaasje in te schenken. Proost, ladies, op onze gezondheid én stralende huid!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Chaudfontaine.

You Might Also Like