Featured FOOD TRAVEL

5 X NOG MEER HOTSPOTS IN DELFT

oktober 16, 2016

Zo’n kleine twee maanden geleden verzamelde gastredacteur Elise Mooijman al haar toptips uit Delft. Maar omdat deze charmante stad veel te bieden heeft is het tijd voor een vervolg. Deze hangout-spots mag je niet missen als je in Delft bent.

1. De Lelie

Waar staan die tientallen mensen ’s zomers nou voor in de rij? Nou, de wachtrij is voor het ijs van chocolaterie De Lelie aan de Voorstraat is berucht in Delft. Om het lekkerste ijs van de stad te maken wordt in de zomer meerdere keren per dag op en neer gereden voor verse melk van de boer. Smurfenijs zal je hier niet op de kaart zien staan, want de ijszaak gebruikt enkel natuurlijke producten. Tip: bezoek het tweede, nieuwe filiaal van De Lelie aan De Gasthuislaan, hier kun je het hele jaar door ijs scoren én is de kans groot dat je niet in de rij hoeft te staan.

Processed with VSCO with hb1 preset

2. BAR/BAAR

Verscholen achter een poort aan de Oude Delft ligt een prachtige binnentuin. Vlak daarnaast kun je op een gezellig terras de heerlijkste broodjes nuttigen. Kunstwerkjes op een bordje. Iedere swirl, stipje of kruimel is een ware smaakexplosie. Echte aanraders zijn de  hartverwarmende tomatensoep, trust me on this one, en het broodje gerookte zalm. En wanneer je er toch bent, breng meteen een bezoekje aan de toffe art gallery één deur verderop. Een kikker gemaakt van oud bestek, wie wil dat nou niet in zijn woonkamer hebben staan?

3. Boulangerie Michel

Un croissant aux amandes, s’il vous plaît! Uitslapen is er niet bij, want de authentiek Franse amandelcroissants vliegen bij dit bakkerijtje als – letterlijk – warme broodjes over de toonbank. Kom je in het weekend na 10.00 uur aanzetten, dan is de kans groot dat de populairste lekkernijen al zijn uitverkocht. En dat zou zonde zijn, geloof mij.

4. Huszár

Voormalige fabriekshallen doen het gewoon altijd goed. Huszár ligt net buiten het centrum, maar op struikelafstand van het station. Zeven dagen per week kun je jezelf tijdens het ontbijt, lunch, avondeten en de borrel, helemaal volstoppen met de lekkerste gerechten. Heb je een koter? No problemo! Om mama en papa rustig te laten eten heeft Huszár speciaal voor die kleine spruiten een kinderhoek ingericht. Did anyone say pancakes?!

5. De Centrale

Ooit een vleeshal, daarna een donkere studentenclub en nu een trendy restaurant dat lokale ondernemers en muzikanten een podium biedt. De Centrale bevindt zich in het middelste gedeelte van het monumentale pand de Koornbeurs. Geniet de hele avond van meerdere kleine gerechtjes of ga, indien je minder tijd te besteden hebt, voor de ‘haphap’. Als freelancer, al werkende aan de grote tafel, is het ’s middags overigens ook prima vertoeven op de tweede verdieping.

Schermafbeelding 2016-08-28 om 09.43.36

Elise is blogger, crazy cat lady, freelance journalist, reisverslaafde en tot over haar oren verliefd op een Amerikaan die hele leuke plaatjes kan schieten. Lees meer op haar blog frommysuitcase.com of neem een kijkje op haar Instagram account

Foto’s: Chris Reichard

You Might Also Like