Featured FOOD NEWS

5 X HOTSPOTS IN DELFT

augustus 28, 2016

Misschien is Delft niet de eerste stad waar je aan denkt voor een dagje eropuit, maar geloof ons: dit kleine grachtenparadijsje heeft véél meer te bieden dan alleen een technische universiteit. Gastredacteur Elise Mooijman zocht voor Tête-à-Tête de hipste koffietentjes en tofste conceptstores uit.

1. Kek

Processed with VSCO

Geometrische mandjes met een kopertintje? Check! Een juice bar? Check! Mismatched interieur? Check! Qua hipheid doet dit café zijn naam zeker eer aan. Nuttig hier een kleurrijke açaí bowl of een heerlijk stukje vegan cheesecake. Daarnaast is deze ‘kekke’ tent volgens het AD de op drie na beste plek van heel Nederland om een lekker bakkie koffie te drinken. Grote kans overigens dat je met meer dan alleen een volle maag naar huis gaat want rondom de kassa staat het vol met hebbedingetjes.

2. Kobus Kuch

Dahaag fitgirl, hallo knapperige appeltaart met enorme toef huisgemaakte slagroom die groter is dan de taart zelf. En dát zegt wat hoor. Echte joekels zijn het namelijk, die taarten van Kobus Kuch. Vraag een willekeurige Delftenaar naar de beste plek om appeltaart te eten en hij zal je naar dit knusse café op de Beestenmarkt wijzen. Geen het-midden-is-nog-koud-want-net-uit-de-vriezer-punt, maar een versgebakken stuk taart.

3. Universiteitsbibliotheek

Niks leuker dan op een warme dag met een take-away koffie in de zon te chillen op een met gras bedekt dak. De bibliotheek van de TU Delft is, zowel aan de binnen- als buitenkant, een architectonisch hoogstandje. En wie weet sla je, met het oog op het grote mannenoverschot waar de techniekstad mee kampt, tijdens het zonnebaden ook nog eens een leuke ingenieur in spé aan de haak. Tipje: menig student zweert bij de versgemalen bonenkoffie van Coffee-star.

THUIS bij Ladera
4. THUIS bij Ladera

In een huiskamer die net zo goed van je eigen oma had kunnen zijn, serveert de spontane eigenaar van THUIS bij Ladera oer-Hollandse gerechten. Voor minder dan een tientje geniet je van moeders gehaktbal met gebakken aardappeltjes en spinazie. Zulke schappelijke prijsjes klinken ons zuinige Nederlanders natuurlijk als muziek in de oren. Vergeet niet te reserveren, want sinds het restaurant vorig jaar de titel ‘leukste restaurant van Delft’ in ontvangst mocht nemen wordt de deur plat-ge-lopen.

5. LU-ST

Op zoek naar een uniek cadeautje? Breng dan zeker een bezoekje aan LU-ST. Wat dacht je bijvoorbeeld van notitieboeken gemaakt van oude spoorborden? Houten sierraden? Of misschien een ultiem schattige koala ‘pop out’ kaart? Dit trendy boetiekje verkoopt voornamelijk ontwerpen van Nederlandse designers, fairtrade en gerecyclede producten.

Schermafbeelding 2016-08-28 om 09.43.36Elise is blogger, crazy cat lady, freelance journalist, reisverslaafde en helemaal hoteldebotel op een Amerikaan die hele leuke plaatjes kan schieten, kijk da’s handig.  Lees meer op haar blog frommysuitcase.com  of neem een kijkje op haar Instagram-account.

Foto’s: Chris Reichard

You Might Also Like