Featured NEWS TRAVEL

5 VLIEGTUIGGEHEIMEN DIE NIEMAND KENT

januari 16, 2016
Vliegtuig

Na het lezen van deze nieuwtjes is het misschien verstandig om voortaan wat extra valium of een flesje wijn mee te nemen op de vlucht. Oh, en eigen oordopjes. Tête-à-Tête presenteert aan u: de meest fascinerende geheimen van het vliegtuig.

1: Geheime toilethendel

Deze wint de award voor creepiest geheim. Er zit een kleine hendel verborgen in het bordje op de deur van het toilet. Deze kan ieder moment open gemaakt worden, zelfs als de wc op slot zit…

2. Aparte maaltijd

Piloten en co-piloten eten nooit dezelfde maaltijd. Dit wordt voor de veiligheid gedaan, voor het geval dat ze beiden een voedselvergiftiging oplopen. Klinkt best scary.

Schermafbeelding 2016-01-15 om 10.43.22 PM vliegtuig

3. Stewardessen weten alles van hun passagiers

Het vliegtuigpersoneel heeft een lijst van alle mensen die ze vervoeren. De ‘belangrijkste’ people on board worden gemarkeerd. Zo weten de stewardessen precies of er andere collega’s, familie of vrienden van de maatschappij in het vliegtuig zitten.

4. Personeel betaalt ámper iets voor reisjes

Bij de meeste maatschappijen vliegen niet alleen de piloten, stewards en stewardessen gratis naar hun privé vakantie, maar ook al het personeel werkzaam bij het bedrijf. Het enige dat zij betalen? De ‘overige’ kosten zoals toeristenbelasting en boekingskosten. Doe ons zo’n baan.

5. En die koptelefoons, die zijn nooit nieuw…

Maar hij zit toch in een zakje? Ja klopt, daardoor denken we massaal dat ze nieuw zijn, maar da’s niet het geval. De meeste koptelefoons worden schoongemaakt en in een nieuw zakje gedaan. Dus voortaan vergeet jij je eigen dopjes nóóit meer, just for your own sake.

Ook geinig om te lezen: de 7 allergrootste vliegtuigirritaties.

Foto’s: Flickr (cc)/ Instagram Inflight Feed

You Might Also Like