Featured TRAVEL

5 REDENEN WAAROM JIJ NU EEN REIS NAAR PORTUGAL WILT BOEKEN

september 8, 2017

Hé gatver, de zomer lijkt nu toch wel voorgoed afgelopen. Tripje weg plannen? Redacteur en wereldverkenner Ellis Clay is om: Portugal is officieel een van haar meest favorieten vakantiebestemmingen. En wel om deze 5 redenen.

Ik heb iets op te biechten lieve lezers. Dat de zomer zo goed als voorbij is, daar kan ik dus niét bij. Ik kan en zal en wil het gewoon niét accepteren. M’n zomersproeten zijn bijna verdwenen, m’n benen hebben al weken geen daglicht gezien en m’n vitamine D potje kan alweer een navulling gebruiken. Tijd dus om een vakantie te boeken want dit najaar ga ík op zoek naar de zon!

1. Natuur én stad

Portugal biedt de perfecte combi tussen natuur (en prachtige natuurparken), stad (zoals Lissabon, Porto en Lagos) en strand. Jawel, voor ieder wat wils! Ik raad je aan een auto te huren en van noord naar zuid een roadtrip te maken om niets van dit prachtige land te hoeven missen. Rij langs wijngaarden en sinaasappelbomen, wandel door de pittoreske stadjes met witte huisjes en de smalle, kronkelige straatjes, bezoek een kasteel of ga naar één van de toffe surfspots, en oh vergeet niet een overheerlijke Pastel de Nata te eten.

port

2. Mooiste stranden

Portugal heeft een paar uitzonderlijk mooi witte zandstranden (waarvan verschillende hidden) en als er een deel van Portugal bekend staat om prachtige stranden is het de Algarve wel. Rij dus langs de kust, op zoek naar mooie, rustige plekjes. Must visit: Praia da Dona Ana, in de buurt van Lagos. Uitgeroepen tot één van de mooiste stranden van de wereld en meeen wat is dít een plaatje. Ook erg mooi: Praia do Camilo, Praia da Marinehan en Praia da Figueria.

3. Seafood heaven

Ben je gek op vis? Dan zit je hier goed! Verse vis, o-ve-ral. Zowel het voor- als hoofdgerecht bestaat meestal uit vis, gevangen door de vissers uit de kleine vissersdorpjes. De allerlekkerste garnalen in knoflook heb ik gegeten bij Tasco do 13 in Sesimbra en when in Portugal moét je sardientjes bestellen; dé specialiteit. Ben jij meer een carnivoor? Ook dan zit je hier goed hoor; het meeste vlees komt recht van het Portugese boerenland dus meer lokaal ga je het niet krijgen.

port  4. Port, duh!

PORTugal staat natuurlijk voor port en ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik lust wel een lekker glaasje port na de maaltijd. In Portugal bestel je dit drankje als aperitief. Heerlijk met een mandje brood, boter, sardientjes paté en olijven. Let wel: dit brood brengen ze standaard naar de tafel zonder te vragen of je hier zin in hebt, maar dit wordt wel gewoon in rekening gebracht. Meer een wijnliefhebber? Ook de Portugese wijnen zijn een aanrader en een goed bewaard geheim. Bezoek een wijngaard zodat je ze ‘allemaal’ kunt proeven!

5. Sweet sunshine

Zon, zon, zon, zon, zon, zon, zon. In Portugal is het altijd tropisch warm én Portugal heeft bijna de meeste zonuren van Europa. In oktober is het er gemiddeld 24 graden en das niet verkeerd toch? Neem wel een dik vest omdat het ’s avonds een beetje kan afkoelen. Maar overdag? Dan voel je de zonnestralen op je huid branden en ik gók dat er ik er mijn sproetjes mee terugkrijg.

Tekst en foto’s: Ellis Clay

 

You Might Also Like