FASHION Featured

6 OUDE MODEBLUNDERS WAAR JE JE NU BEST WEL VOOR SCHAAMT

maart 18, 2016
Shopaholic

Het is altijd confronterend: foto’s van je middelbare schooltijd (of nog eerder) bekijken. Ik deed het laatst weer een keer en ik schrok me de pleuris. Whatdafuck was I thinking? En waaaarom liet mijn moeder me zo de deur uit gaan en dacht ik toen dat ik er best wel retecool uitzag?

Daar komen ze dan, de 6 gênante dingen waar je me nu misschien niet meer in ziet, maar waar ik me ook zeker aan heb gewaagd back in the days.

1. Het foute joggingpak

Ik heb deze trend serieus twee jaar volgehouden. Favo’s waren toch wel de Donnay joggingpakken en de Champion broeken. Het liefst in de kleur roze natuurlijk. Ik droeg die krengen in de winter, zomer, wat voor seizoen het ook was. Echt seriously; HOE DAN?!

2. Vlinderclipjes (of eh, überhaupt haarclipjes)

Je weet wel, van die gekleurde dingen die je haar ineens heel gezellig maken enzo. Er was dus een periode bij mij op school dat iedereen freubels en frutsels in z’n haar had en dat was de normaalste zaak van de wereld. Sterker nog: de battle of the bitches was on, hoe meer clipjes, hoe stoerder. Die foto’s bespaar ik jullie even.

3. De heupketting

Oh gut, mijn gothicperiode komt weer helemaal omhoog. Inclusief veel te grote zwarte wijde broek en skaterschoenen eronder voor een extra ‘cool’ effect. Dan zo’n lekker ijzeren riempje wat om je heup heen bungelde en de look was compleet. Ook helemaal hip trouwens: een heupketting maken van sleutelhangerringetjes.

4. Gympen met een lichtje

Oké, het was misschien best tof enzo, om bij iedere stap die je zette de wereld een pietsie meer te laten oplichten, maar laten we eerlijk wezen: die dingen waren gewoon spuug- en spuuglelijk. Jammer genoeg lijken deze krengen een comeback te maken in 2016. Nou, mij niet (meer) gezien!

5. String boven je broek

Aiiii. Maar Britney Spears was in I’m a slave for u zo heerlijk sloerie dat we dat allemaal wel wilden. Dan te bedenken dat ik er serieus ook nog een kort t-shirtje boven droeg waar een playboykonijn op stond. Can somebody shoot me, please?

6. Het korte leren jasje met bontkraag

Ten eerste: BONT. Vind ik nu zielig en wil ik niet. Maar toen was alles anders en hoorde je met een bontkraag juist bij de badass people op het schoolplein. Daarnaast was het ding zo achterlijk kort en mijn heupbroeken zo laag, dat er gewoon een stukje blote buik tussendoor piepte. Classy is anders.

 

Foto: Flickr (cc)

You Might Also Like