BEAUTY Featured

5 MYTHES OVER ZONNEBRANDCRÈME ONTKRACHT

april 7, 2016

Omdat de eerste zonnige dagen van het jaar ein-de-lijk zijn aangebroken, is het tijd om je kennis bij te spijkeren. Wij gaan 5 mythes over zonnebrandcrème ontkrachten. Have sun, ik bedoel fun!

1. Als je van nature al een kleurtje hebt, heb je geen zonnebrandcrème nodig.

Niet waar. Iedereen moet smeren, ongeacht de huidskleur. Oké, je verbrandt minder snel (of helemaal niet), maar dat betekent niet dat een gekleurde huid niet door de zon beschadigd kan worden. Overmatige blootstelling aan zonnestralen kan leiden tot blijvende vlekken en verkleuringen op je huid.

2. Make-up met SPF is voldoende om je gezicht tegen de zon te beschermen.

Dat zou fijn zijn, hè? Maar helaas ook dit is een fabeltje. Het klopt dat er in veel cosmeticaproducten tegenwoordig ook SPF zit, maar alleen een laagje foundation is zelden genoeg om je écht te beschermen. Check de verpakking van je make-up, als de SPF lager dan 30 is heb je sowieso meer bescherming nodig als je een dagje zon gaat pakken. Maar ook als deze hoger is, moet je je iedere twee uur opnieuw insmeren. Doe je dat steeds met make-up? Dan heb je aan het einde van de dag wel een hele dikke plamuurlaag.512562593_7e79772e31_o

3. Hoe hoger de SPF, hoe minder vaak je hoeft te smeren.

Absoluut niet waar. Of je nou factor 20 of 80 op je flacon hebt staan: SPF is na twee uur uitgewerkt. Dus blijf smeren voor de beste bescherming.

4. Even in de zonnebank ‘voorbruinen’ bereidt je huid voor op die strandvakantie.

Nope. Als je bruiner bent geworden, ben je dus al een beetje verbrandt. Dat is dus niet voorbereiden maar voorbeschadigen. Wat houdt dat in? Je moet gewoon volop aan de smeer, of je nou met je bleke winterhuid in de zon ligt of al een fijne tan hebt.

5. Spays werken even goed als crèmes als het op zonnebrandcrème aankomt.

Deze is wel waar. Je krijgt evenveel bescherming van een SPF 50 crème als een spray met dezelfde factor. Het enige verschil is dat je sneller geneigd bent om gedeeltes van je lichaam over te slaan omdat spray vaak minder zichtbaar is dan crème. Dus let goed op and spray away!

You Might Also Like