Featured NEWS

5 BOEKEN DIE JE DEZE WINTER WILT LEZEN

november 17, 2016
Boek, lezen

In team Tête-à-Tête zijn magazines niet aan te slepen en van een portie binge-watchen op Netflix zijn we ook niet vies. Maar eerlijk is eerlijk: er gaat niets boven het lezen van een goed boek. Redacteur Ellis Clay heeft zich daarom een paar dagen opgesloten thuis en het ene na het andere boek verslonden. Met in deze blog vijf aanraders voor dit najaar.

Een schitterend gebrek – Arthur Japin

Vraag je mij naar één van mijn lievelingsschrijvers, dan is dat toch echt Arthur Japin. Gelukkig weet mijn lief dat ook, want afgelopen maand kwam hij thuis met een cadeautje: “Een schitterend gebrek”. Niet Japin’s nieuwste boek, maar wel gelijk mijn favoriet! In het boek wordt het verhaal verteld van de oh zo knappe, beroemde en natuurlijk beruchte Casanova. Een memoires met niet enkel verhalen over zijn veroveringen, maar vooral een verhaal over een gebroken hart en verraad. Moet. Je. Lezen.

Huidpijn – Saskia Noort

“Huidpijn” is de nieuwste literaire triller van Saskia Noort en man man man deze ís toch spannend! Tot zo ongeveer het laatste hoofdstuk zit je op het puntje van je stoel, geen idee hebbende over het plot. Maar vooral knap vind ik het, dat je als lezer al vrij snel de wanhoop en eenzaamheid van hoofdpersoon Anne gaat voelen. Emoties die nestelen in je buik en je niet meer loslaten tot je het boek uit hebt. Anne wordt namelijk verlaten door haar grote liefde en haar zo perfecte leven stort als een kaartenhuis ineen.

Nooit meer te druk – Tony Crabbe

kaboompics.com_Eating fresh breakfast and reading book in morningDruuuuk, druk, druk, druk, druk, druk, druk zijn we met z’n allen. En dan vooral druk in ons hoofd. Herkenbaar? Dan vind jij dit boek waarschijnlijk best wel verhelderend. En handig: want het staat bomvol praktische tips en oplossingen. Doe bijvoorbeeld vanaf nu nog maar één ding tegelijk, leer nee zeggen (oefening baart kunst, echt!), word minder productief en bedenk nou eens wat jíj belangrijk vindt zodat je je daar op kunt focussen. Mag misschien klinken als een open deur, maar met dit boek kun jij er binnenkort ook echt naar handelen.

De verwarde Cavia – Paulien Cornelisse

Taal is als tekstschrijver natuurlijk echt mijn ding en daarom vind ik de boeken van Paulien Cornelisse absolute must haves. Een boek met humor doet het altijd goed, maar een boek met de nadruk op de Nederlandse taal (met een lekkere, dikke vette knipoog) is een win-win. In “De verwarde Cavia” volgen we uh, ja, Cavia dus. Een neurotische communicatiemedewerker op een alledaags kantoor. De korte scènes is het boek staan bomvol grappen over kantoorsituaties, kantoorclichés en kantooravonturen. Ook voor ons freelancers behoorlijk herkenbaar en ja, gelachen wordt er!

De Spion – Paulo Coelho

Tot slot nog zo’n favoriet: Paulo Coelho. Omdat zijn boeken veelal een wijze les met zich meebrengen en altijd de mooiste verhalen vertellen. And I’m a sucker for good stories! Zijn meest recente boek “De Spion” is een biografische roman over de welbekende Mata Hari. Een danseres en vermeend spion uit Leeuwarden die heel wat mannenharten sneller deed kloppen. In een lange brief schrijft zij over haar turbulente en tegelijkertijd eenzame leven. Prachtig verwoord, zoals alleen Paulo dat kan doen.

Dus, genoeg inspiratie deze winter. Ik zou zeggen gooi die telefoon eens aan de kant, en verslind die pagina’s!

Over Ellis
Ellis Clay is schrijven. En Amsterdam. Reizen. Smulpaap én eventplanner zijn, en man, eigenlijk nog een hele hoop meer. Bezoek hier haar website. En voor hele fijne travelplaatjes, foodkiekjes en andere gekte, ga je als je wiedeweerga naar haar Instagram-account

You Might Also Like