Featured NEWS

5 APPS DIE JIJ ALS FREELANCER ZOU MOETEN HEBBEN

mei 12, 2016

Dat wij op de redactie van Tête-à-Tête ondernemen helemaal te gek vinden, dat moge duidelijk zijn. Maar of het soms ook wat mákkelijker kan allemaal? Gewoon, ietsje? Wel als je werkt met de juiste tools! Gastredacteur Ellis Clay schrijft deze week over haar favorieten. 

Van een fijne agenda tot een inspiratieplatform om je ideeën te verzamelen. En van een uur registratie programma tot een handige to-do-list. Vele apps zijn de revue gepasseerd en vele hebben de test niet doorstaan. En de pareltjes die overbleven? Mijn lievelingetjes? Mijn redders in nood? Deze apps moet ook jíj hebben als je freelancer bent.

1. Dropbox (gratis)

Een app waar ik dus echt echt écht niet meer zonder kan is Dropbox. En ik overdrijf niet wanneer ik zeg dat zo’n beetje mijn hele leven in deze cloud staat. Administratie, facturen, foto’s, documenten. Wel zo handig dat ik daar dan ook altijd en overal toegang tot heb. Zowel online als offline. Installeer trouwens ook gelijk Word even op je telefoon, want dan kun je zelfs onderweg je documenten bewerken.

2. Pocket (gratis)

Wat wordt er toch veel leuks online geplaatst en wat heb ik toch weinig tijd om alles gelijk te bekijken of te lezen. Oh en de ‘wáár zag ik ook alweer dat artikel over xxx dat je echt moét lezen?’-gedachte? Vast herkenbaar. Nou, jongens, hold your breath want ik heb de oplossing gevonden: Pocket! Een mega handige tool om inspirerende, interessante of leerzame content in te verzamelen. Stop dus met het maken van screenshots of het sturen van een link naar jezelf. Sla een artikel op in Pocket!

3. Clear (€4,99)

Kiki schreef al eens over het belang van een to-do-list. En ja open deur, en ja lijstjes maken is saai, en ja toch doen want succes gegarandeerd. Het ‘men neme een kladblok, een marker en schrijven/strepen maar’ principe heb ik echter over boord gegooid (sorry Kiek!). De app Clear is namelijk perféct voor het maken van te doen lijstjes. De belangrijkste dingen zet je boven aan, swipen en afvinken maar. Gratis is de app helaas niet. Maar download de demo en test ‘m zelf voor 14 dagen!

laptop2

4. Redbooth (vanaf $5 per maand)

Werk jij aan verschillende projecten en wil je graag overzicht houden? En nee, nu niet roepen dat je dat heus ook wel kunt zonder app. Iedere freelancer (including me) vindt het wel eens lastig al die ballen in de lucht te houden. Geen stress: Redbooth is je redder in nood! Noteer per project taken, koppel daar deadlines aan, verdeel taken wanneer je met meerdere mensen aan een project werkt, stel prio’s en vink af wat afgerond is. Geen enkele app is zo makkelijk in gebruik én overzichtelijk. Proberen maar!

5. Harvest (gratis)

Een handige tool om bij te houden hoeveel uur je nou daadwerkelijk aan een project besteed is Harvest. Perfect voor freelancers die bij elke nieuwe opdracht weer twijfelen over het aantal uur dat ze kunnen factureren. Of voor freelancers die bekend zijn met de ‘veel meer uur werken dan waar je voor betaald krijgt’ valkuil. En handig: de app heeft tevens een web versie, zodat je ook vanachter je computer makkelijk je uren bij kunt houden.

Over Ellis
Ellis Clay is schrijven. En Amsterdam. Reizen. Smulpaap én eventplanner zijn, en man, eigenlijk nog een hele hoop meer. Bezoek hier haar website. En voor hele fijne travelplaatjes, foodkiekjes en andere gekte, ga je als je wiedeweerga naar haar Instagram-account

You Might Also Like