BEAUTY Featured FOOD

21 DINGEN DIE JE DENKT ALS JE BEZIG BENT MET EEN SAPKUUR

oktober 13, 2016

De zomer is zo goed als voorbij en dat betekent voor zo’n beetje de helft van de vrouwen: klaar met het terrasweer en tijd om beter voor je lijf te zorgen. Gastredacteur Nina van Wijk deed dat in de vorm van een 3-daagse sapkuur en hield voor ons haar gedachtes bij.

Even aan de sappies

Ik ben na deze zomer zo’n 50 lunches, 100 etentjes, 500 drankjes en heel wat euros verder en iedereen weet: summer bodies are made in winter. Dus wat deed ik om mijn missie (-6 kg) een kickstart te geven? Een driedaagse sap kuur van Detox Delight. Een klein beetje om al het gif uit mijn lichaam te reinigen maar stiekem hoopte ik er ook een kilootje of twee door te verliezen. Er waren ups, er waren downs, waarom-doe-ik-dit-ook-al-weer-momenten en platte buik overwinningen. Anyway, lees zelf maar even, de eenentwintig gedachtes die er door mijn hoofd gingen tijdens de detoxkuur:

IMG_3475

 1. Wow! That’s a whole lot of juice.
 2. Pizzaaaaa(!!) nu mag ik nog eten.
 3. Ok, here we go! Soup it is.
 4. Waarom doe ik dit ook al weer? Food is life.
 5. Wekker.. zaterdag.. vroeg.. sap.. snik..
 6. (Kijkt in koelkast) O nee, ik mag niks eten.
 7. OK, focus Nina. Er praat iemand tegen je.
 8. Zelfs de groene sap is lekker!
 9. Gelukkig heb ik geen eten in huis.
 10. Zondagochtend en ik heb zin om op te staan. Dat is nieuw.
 11. Hoezo heb ik geen honger?! Is al dat eten echt zo overrated?
 12. Zin om ergens op te kauwen.
 13. I feel good, tuhnuhnuhnuhnuhnuhnuh. Zou ik al schoon zijn van binnen?
 14. OK, misschien had ik Hot Yoga éven moeten overslaan deze week. Het is dat ik al op grond lag, anders zou ik zo ten aarde storten.
 15. Ha! Kijk mijn buik! (stuurt foto naar vriendin)
 16. TREK! Iets kleins kan geen kwaad toch. Toch?…
 17. Blij dat ik die appel heb laten staan, scheelt weer 100 calorieën. Oké, nu draai ik door.
 18. Was dit het?? Easy Peasy! Ik ga die sapjes nog missen.
 19. Mijn sixpack is gewoon bijna zichtbaar.
 20. Wat is kaas toch lekker.
 21. Compliment numero 3, nu van de lieve buurvrouw. Dit ga ik toch echt vaker doen
Conclusie

Overall is het me erg mee gevallen. Van te voren dacht ik dat ik het niet zou volhouden maar man, wat gaat de tijd snel. Ik had er best nog twee dagen aan vast kunnen plakken. Alle sappen waren lekker en het was zeker niet te veel om op een dag weg te krijgen. Detox Delight gebruikt enkel onbewerkte, verse producten en veel groenten om te veel suikers uit fruit te vermijden. Behalve af en toe hoofdpijn en wat mood switches, heb ik eigenlijk nergens last van gehad. Ook handig: je krijgt een after detox guide waarin uitgelegd staat hoe je het beste weer kan opbouwen en je gewichtverlies (als je het daar voor doet) kan behouden. Naast een beduidend plattere buik en billen, zat ik de dag na mijn detox inderdaad een stuk beter in mijn vel. En blijkbaar was dat ook voor anderen te zien. Aanrader dus!

IMG_0683IMG_0651

You Might Also Like