Featured NEWS

12 COOLE DINGEN OM TE DOEN MET DIT SNIKHETE WEER

augustus 25, 2016
Zwembad

We snappen het. Het is godgansellendig plakkerig broeierig warm. En dan weet je soms even van de gekkigheid wat je niet met je lichaam aan moet. Gelukkig is daar TaT to the rescue. Wat te doen met dit weer? Dit dus:

1. Suppen

Stand Up Paddle (SUP) surfen is helemaal hot. Wat doen alle Victoria’s Secret modellen deze zomer? Juist. Wind- en golfsurfen te moeilijk? Suppen heb je na een dag oefenen wel in de vingers en ben je meteen al een behoorlijke beachbabe of -bink. Je werkt meteen aan je arm- en beenspieren en als je érgens bruin van wordt, dan is het dit wel.

2. Bubbelen

Voor dit weekend: doe eens gek, tik met je vingers even airbnb.nl, vermijd de grote steden en kijk naar een villaatje ergens in de bossen. Klik dan voorál op de extra grote filters ‘zwembad’ en/of ‘jacuzzi’. Wedden dat jij chill dat plakkerige weekend doorkomt?

3. IJsjesparty

Doe dit en je bent na een paar uur al enorrrrm content met jezelf. Je haalt bij de HEMA/Blokker/Xenos/whatever ijsvormpjes, en doet hier een gepureerde overrijpe mango, een paar scheppen kwark en een beetje honing bij. Of iets met kiwi’s. Of citroen. Kijk voor de beruchte, gezonde ijslolly’s van Hajar nog even hier.

kiwi ijs

4. Rumpy Pumpy

Maak gebruik van die warmtekriebels in je onderbuik. Heb seks met je lief. Of als vrijgezel met een stranger. Heb gewoon seks. Veel.

5. Bootje varen

Kijk je werkgever zoet aan, neem een day off en huur een bootje met je boy, vriendinnen of familie. Lukt het je niet vrij te krijgen? Ik weet dat er in Utrecht (en vast ook op vele andere plekken) ’s avonds allerlei kleine tapasbootjes rondvaren met kok aan boord. Picture this: intiem eten met zes vriendinnen in een bootje, dat is toch te gek? Er zijn genoeg bedrijven die voor ongeveer 60 euro de man lekkerste drinks en bites serveren.

6. Winkelen in België

De zonnestralen even roadtriphelemaal beu? In België zijn talloze luxe shoppingmalls mét fijne airco. Kun je ongestoord de heetste uurtjes van de dag vertoeven en daarna alsnog met een wijntje en pan mosselen eindigen op het terras.

7. Cabriootje

Huur een dagje (of leen van iemand) een auto met een open dak. Wind in je haar, roadtrip to the beach it is, CHILLINGS!

8. Buiten sporten

Een hardlooprondje door het park, outdoor bootcamp of een voetbalpartijtje. Niet gedacht dat ik het ooit zou zeggen, maar ja: zelfs spórten wordt leuker met mooi weer.

9. Even me time

Het park, je achtertuin, god knows where: jij gaat even lekker met de zon op je snoet een boek lezen. Of al je tijdschriften waar je nooit tijd voor hebt gehad. In je bikini. Niet zo’n loner? Met een vriendin ook heel gezellig trouwens om te zonnen in het gras, tijdschriften te bladeren en aapies te kijken.

10. Friebelen, freubelen, knutselen

Het staat er echt, ja. Knutselen. Klinkt ‘kinderachtig’ maar is alles behalve. Ga in de zon zitten (als je een tuin hebt: chill), maak een moodbord, of eindelijk eens dat vakantie fotoboek of koop een verfezel en kwasten en laat de inner Michelangelo in je omhoog komen.

11. Organiseer een gardenparty

Spreek met maximaal tien vriendinnen af en ga lekker dineren in de tuin met frisse gerechten. (Crostinis met buffelmozarella en parmaham, watermeloensalade met feta en munt, carpaccio, you name it.) Daarna komen die wijnkoelers op tafel, de zelfgemaakte Gin Tonic en ’s avonds de kaarsjes. Veel te gezellig. (Ps: haal iéts tegen die verrekte muggen.)

garden garden2

12. Avondje lullen

Dit vertelde Jet van Nieuwkerk laatst aan me, en vond ik een ontzettend gezellig idee. “Spreek met vriendinnen af bij het strand en vraag hen allemaal 5 briefjes met een vraag mee te nemen. Laat ze dat thuis doen, dan kunnen ze écht even goed nadenken over wat ze opschrijven. Doe alle briefjes in een bak en graaien maar. Eén voor één pakt iemand een vraag, leest die voor en beantwoordt die. Reken maar op tranen, maar reken ook op heel veel gelach.”

Foto’s: Kaboompics / Instagram

You Might Also Like